Leuke kraamcadeaus en waar ze goed voor zijn

Leuke kraamcadeaus en waar ze goed voor zijn

Spelen is ontwikkelen

Eigenlijk leert de baby van heel erg veel dingen, het gaat erom dat de verschillende ontwikkelingsgebieden van de baby gestimuleerd worden. De belangrijkste ontwikkelingsgebieden zijn de motorische, de cognitieve, de lichamelijke, de sociaal-emotionele en de spraak- en taalontwikkeling. Doordat de baby 'speelt' met knuffels, rammelaars, blokken, doekjes en meer, leert de baby.

Hieronder een lijstje met hele leuke kraamcadeaus, die ook nog eens bijdragen aan de ontwikkeling van de baby. Deze producten zijn van het Franse merk Les Deglingos, duurzaam geproduceerd en BPA-vrij.

 

Bijtring

Deze bijtring is erg leuk omdat er ook nog een knuffeltje aan zit. Tussen de 4 á 7 maanden komen de eerste tandjes door. Baby's lijken nu alles in hun mond te willen stoppen. Dit omdat ze bijtbehoefte hebben en het is een onderzoekende houding. Een bijtring is dan erg fijn voor de baby. 

 

Rammelaar/bijtring

Deze rammelaar/bijtring wekt zeker de aandacht van de baby. Het rammeltje stimuleert de baby om de rammelaar te bewegen. Vanaf 3 maanden kunnen baby's speelgoed vastpakken en vanaf 4 maanden zelf goed beethouden. De bijtring die eraan zit is een leuk extraatje. Het vastpakken, beethouden en rammelen van de rammelaar stimuleert diverse ontwikkelingsgebieden.

 

Knuffel

Baby's vinden knuffelen geweldig en sterker nog, ze hebben het nodig. het geeft baby's een veilig gevoel. Vanaf 7 maanden is een baby in staat om zich te hechten aan bijvoorbeeld een knuffel. De knuffel helpt de baby in moeilijke tijden, bijvoorbeeld als hij ziek is en in spannende situaties. Een knuffel stimuleert ook de ontwikkeling. Zo kan een knuffel het proces van zelfstandig worden vergemakkelijken.

 

Activiteitspiraal

Dit is echt een topcadeau wat betreft het stimuleren van de ontwikkeling. Deze activiteitenspiraal bevat allerlei elementen waardoor de zintuigen van de baby geprikkeld worden. Aan de spiraal zit een bijtring, knisperdoekje, spiegeltje en een rammelaar. Dit zijn allemaal dingen waardoor de ontwikkeling van allerlei ontwikkelingsgebieden gestimuleerd worden. De baby vindt gezichten erg interessant, wanneer hij in een spiegel kijkt zal hij niet weten dat hij dat zelf is en bewondert met volle aandacht zijn eigen gezicht. Deze activiteitenspiraal kan op verschillende manieren toegepast worden, zo kan deze om de box geweven worden, of bijvoorbeeld om de maxi-cosi. Gegarandeerd speel- en dus leerplezier.

 

Activiteitbal

Deze activiteitenbal is eigenlijk net zo geweldig als de activiteitenspiraal, alleen dan in een andere vorm. Aan deze leuke bal zitten ook allerlei dingetjes waardoor de ontwikkeling van verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd worden. Er zit een spiegeltje aan, een knisperdoekje, friemellabeltjes en een bijtring. De meeste positieve effecten van deze dingen zijn hierboven al uitgelegd, maar de friemellabeltjes zijn nieuw. Deze stoffen labeltjes vinden baby's heel erg interessant. Door de labeltjes ontdekken baby's de variatie tussen hard- en zachtheid van de stof.

 

De kleinste dingetjes

Zoals je hierboven kunt lezen leren baby's van de kleinste dingetjes waar wij niet eens bij stilstaan dat ze er van konden leren. Daar zijn de friemellabeltjes een goed voorbeeld van. Voor ons een stukje stof, voor de baby een ontdekking. 

Wanneer je op zoek bent naar speelgoed dat zeer goed bijdraagt aan de verschillende ontwikkelingsgebieden van een baby. Neem dan eens een kijkje op onderstaande link en wie weet tref jij het leukste kraamcadeau!

Losse cadeaus – Sij's Kraamcadeaus (shop-sijskraamcadeaus.nl)

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.